afm
De obligatie uitgifte van GrondGoudZilver B.V. is gesloten. Het is niet meer mogelijk om te participeren in deze obligatie.

Zilver

Men neemt aan dan het eerste edelmetaal (goud en zilver) ongeveer 8.000 jaar geleden gevonden werd in de gebergten die zich uitstrekken van de Balkan via Turkije naar Perzië en Afghanistan. Toen omstreeks 3.000 v. Chr.  zilver voor het eerst in Egypte ontdekt werd, kreeg het -door zijn zeldzaamheid- een hogere waarde toegekend dan goud.
De plaatsen waar zilver voorkomt zijn op aarde veel beter verdeeld dan die van andere edele metalen. Vandaag de dag wordt zilver met name gewonnen in mijnen in Zuid-Amerika, Canada, de Verenigde Staten en Australië. In de natuur wordt zilver in gedegen toestand als in erts gevonden. Gedegen zilver wordt altijd vergezeld door andere metalen zoals: koper, goud, kwik, antimoon en bismut. Het metaal wordt dan ook heel veel gebruikt. Niet alleen voor munten of sieraden maar ook wordt zilver veel gebruikt in allerlei industriële en technologische toepassingen.

De verwachte groei in elektrische voertuigen zou de vraag naar zilver op dezelfde manier als de vraag naar nikkel kunnen laten stijgen. Zilver wordt toegepast in zowel auto’s met een verbrandingsmotor als in elektrisch aangedreven voertuigen. Omdat zilver vooral wordt gebruikt in elektrische verbindingen, zal een toename van elektrische en autonome voertuigen, de vraag naar zilver naar verwachting laten stijgen.

Van alle industriële toepassingen is het gebruik van zilver in zonnepanelen de sterkste bron van groei in de vraag naar het edelmetaal. Door de toenemende bezorgdheid over het milieu is er steeds meer een stijgende vraag naar zonne-energietechnologie. Wij verwachten dat dit ervoor zal zorgen dat de vraag naar zilver ook zal gaan toenemen.

Vraag direct een brochure aan!

  Verschillende landen hebben al plannen om grootschalig te investeren in zonne-energie:

  • China wil volgend jaar 35 gigawatt aan zonne-energie produceren
  • India is een pilot begonnen met een veld van zonnepanelen dat 1 gigawatt kan opwekken. Als dit project succesvol is wordt het opgeschaald tot 4 gigawatt
  • Saoedi-Arabië wil in de woestijn een veld met zonnepanelen aanleggen met een capaciteit van maar liefst 16 gigawatt. Dit project moet in 2032 gereed zijn
   Voor de juiste beeldvorming: met 1 gigawatt aan energie kunnen 750.000 Amerikaanse huishoudens van stroom voorzien worden. In een gemiddeld zonnepaneel wordt 15 tot 20 gram zilver verwerkt. Om 1 gigawatt aan zonne-energie te kunnen leveren moet er eenmalig 8,3 miljoen troy ounce zilver gebruikt worden. Op basis van deze rekensom kan men uitrekenen dat er veel zilver nodig is om de energievoorziening duurzamer te maken.
  crossmenu