afm
De obligatie uitgifte van GrondGoudZilver B.V. is gesloten. Het is niet meer mogelijk om te participeren in deze obligatie.

Grond

Een huishouden met een gezamenlijk jaarinkomen van 35.000 euro of min-der kan nauwelijks nog een huis kopen. Ook met een inkomen tot 60.000 euro is nog maar een op de drie koopwoningen betaalbaar, stelt het Kadaster op basis van onderzoek.

De afgelopen jaren is het steeds interessanter geworden voor particulieren om in Nederland grond te kopen. Dit heeft alles te maken met het feit dat onze bevolking enorm aan het groeien is. Alleen al in de afgelopen 5 jaar zijn er bijna een half miljoen inwoners bijgekomen. Dat zorgt natuurlijk voor een enorme druk op de huizenvoorraad.

Er is momenteel een huizentekort, maar hoe is dit ontstaan? Tal van oorzaken worden genoemd van de problemen op de woningmarkt. Zo zijn er te weinig goede bouwlocaties en er is een tekort aan bouwmaterialen, waardoor de prijzen daarvan oplopen.

Gemeenten zijn daarom steeds meer op zoek naar geschikte grond om nieuwe woningen op te bouwen. Het kopen van bijvoorbeeld een landbouwkavel is een investering in de toekomst. De een gebruikt het als spaarpotje voor de (klein) kinderen, anderen zien het meer als een appeltje voor de dorst. Het kan ook dienen als een welkome aanvulling op uw pensioen.

Het belangrijkste aan grond in dit verband is dat het een waardevaste investering is.

Vraag direct een brochure aan!

    Vooral de adel en kerkelijke organisaties waren vroeger grootgrondbezitter. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat multinationale ondernemingen, overheidsorganisaties, investeringsmaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen grootgrondbezitters zijn. Dat is natuurlijk niet voor niets.
    Nederland verkeert namelijk in een woningcrisis. We hebben een woningtekort van bijna 300.000 woningen. De komende jaren moeten er veel nieuwe woningen worden gebouwd, ongeveer 1 miljoen nieuwe woningen voor 2030 om precies te zijn. Om deze 1 miljoen woningen te bouwen heb je grond nodig, maar grond in Nederland is schaars en beperkt.
    Met het aankopen van grond doen wij hetzelfde wat overheidsorganisaties, grote multinationale ondernemingen, verzekeringsmaatschappijen en investeringsmaatschappijen doen.
    crossmenu