afm
De obligatie uitgifte van GrondGoudZilver B.V. is gesloten. Het is niet meer mogelijk om te participeren in deze obligatie.

Goud

In tijden van lage rente lijkt goud een goede belegging. Aanhangers van het edelmetaal beschouwen goud als absoluut crisisbestendig. Het wordt al duizenden jaren door de mensheid gewaardeerd en heeft tal van oorlogen en valuta hervormingen doorstaan.

In tegenstelling tot papiergeld is het tastbaar en van echte waarde. Bovendien kan men goud, in tegenstelling tot papiergeld, niet naar believen bijdrukken. Door deze beperking en de enorme vraag behoudt goud altijd waarde en biedt het bescherming tegen inflatie.

Centrale banken hebben de afgelopen tien jaar op grote schaal goud gekocht. Vooral landen die naar verhouding weinig goud hebben voegde de laatste jaren edelmetaal aan hun reserves toe. Ze doen dat niet alleen voor diversificatie, maar ook als bescherming tegen geopolitiek risico.

Vraag direct een brochure aan!

    Opkomende economieën als Rusland en China waren de grootste afnemers van goud. Rusland voegde afgelopen tien jaar meer dan 1.500 ton aan haar reserves toe, terwijl China bijna 900 ton in de kluis legde. Turkije komt met bijna 450 ton goud op de derde plaats.
    De goudvoorraden zijn naar recordhoogte gegaan. De goudvoorraden van centrale banken zijn door de aankopen van de laatste tien jaar tot een recordniveau gestegen. In totaal hebben zij ruim 35.000 ton goud in hun kluizen liggen. Dat is 5.000 ton meer dan vlak voor het uitbreken van de financiële crisis in 2008.
    crossmenu